Меню сайту
Ми в YouTube
Абітурієнту - 2021
Лаборант ХБА
Відеопрезентація
Ми у Фейсбуці
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Приват БАНК-24
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші координати
07700, Київська область, м.Яготин, вул.Київська,6. тел.0961506213;0661684696 E-mail:yagotincpto@ukr.net
Погода в Яготині
Головна » 2019 » Грудень » 10 » 16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА
14:00
16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

Проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  в Державному професійно – технічному навчальному закладі « Яготинський центр  професійно-технічної освіти»


Мій улюблений світ - без насильства
Без жорстокості, болю, зла.
Тут народом складена пісня
 містить тільки хороші слова.
Мій улюблений світ- без насильства,
Де немає страждання й війни,

Де розквітла калина барвиста
І пісень не почуєш сумних.
Мій улюблений світ-це не казка
А реально щасливе життя.
Бо звільнивши  наш світ без насильства
Можна сміло іти в майбуття.

з 25 листопада по 10  грудня 2019р 
в Яготинському центрі професійно-технічної освіти  проведена Всеукраїнська акція „16 днів проти насильства”. Мета акції — привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.
25 листопада До Міжнародного дня проти насильства щодо жінок класним керівником Заїкою С.А. проведено відкритий виховний  захід «Що таке насильство і як його попередити».


Проведений захід змусив учнів задуматись над тим, що кожен із нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.


Соціальний педагог Хоменко Н.М провела тренінг  «Я – концепція»   


У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних дітей по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити число зла.
Такою була мета тренінгу 
 
"Наші долоньки проти насильства".
 Таким чином учні  протестують проти зла і несправедливості. 

Залишайтесь людьми!
 ВІЛ не передається через дружбу!

Лідерами учнівського самоврядування, педагогами-організаторами  в навчальному закладі було проведено ряд заходів спрямованих на проблему поширення ВІЛ-інфекції

 
«Червону стрічку носять небайдужі»  

Напередодні  Дня боротьби зі СНІдом було організовано  акцію «Червону стрічку носять небайдужі», щоб привернути увагу суспільства до проблеми боротьби зі СНІДом.
 Розпочали акцію з роздачі червоних символічних стрічок на знак солідарності з ВІЛ-позитивними людьми,   

переглядом відеофільму «Зупинимо СНІД разом»

Акцію  продовжили флешмобом «Полум’я надії».


Флешмоб – це своєрідний привід до наступної так званої «гри» проти СНІДу, яка має на меті готувати молодь до розуміння важливості проблеми ВІЛ - інфекції та СНІДу, а також долучити до боротьби із захворюванням
Учні створили “живу” червону стрічку – символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД. 
До Міжнародного дня боротьби з рабством, було проведено перегляд та обговорення відеофільму  «Як ми розуміємо що таке експлуатація людей та торгівля людьми» ,за участю  представника Яготинського  бюро правової допомоги   Мікухи О.О


У рамках відзначення Міжнародного  Дня волонтерів та Дня Збройних Сил України у Яготинському центрі професійно-технічної освіти відбувся відкритий патріотично-виховний захід «Справжні лицарі». 
Гостями святкового дійства стали  депутат Київської облради і волонтер, лауреат і переможець номінації «Благодійна Україна – 2017» Шахарьянц Армен Мусегович та  учасник бойових дій у зоні АТО, а нині волонтер П’ята Юрій Олександрович.


Криниця без джерела – це не криниця,
І колос – це не колос без зерна
Без доброти душа – то є безкрила птиця,
Не заспіває жайвором вона

В Україні 8 грудня, відзначають День благодійництва. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 грудня 2007 року «з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності  та  на  підтримку  ініціативи громадських організацій» і відзначають щорічно в другу неділю грудня. Учні Яготинського центру професійно-технічної освіти постійно підтримують традицію навчального закладу, до дня благодіництва проводити акцію милосердя. Цьогоріч цю акцію вони назвали «Тепло твого серця»  Без сумніву, особливої уваги та підтримки потребують люди похилого віку. Вже декілька років поспіль учні нашого навчального закладу  допомагають мешканцям Спеціалізованого будинку для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інвалідів, який знаходиться у селі Капустинцях Яготинського району . Їх вітають концертною програмою та солодощами приготовленими  учнями на уроках виробничого навчання, це і смачні пиріжки

 
Однак, на думку юних благодійників, головне для цих людей - спілкування. Святкові концерти, бесіди з ветеранами війни та праці, вечори спогадів об’єднують покоління, надають людям старшого віку віри та оптимізму.

Олександрою Мікухою проведено заняття-тренінг «Кібербулінг як проблема порушення прав людини».

Мета тренінгу: ознайомити учнів з поняттям кібербулінг; розкрити проблему «розважального медіанасильства», її зв'язок з порушенням прав людини; показати негативний вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки молоді

Бібліотекарем навчального закладу Головатою Н.М було проведено ряд бібліотечно-інформаційних куточків для учнівської молоді

Переглядів: 291 | Додав: Yagotyncpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: