Меню сайту
Ми в YouTube
Абітурієнту - 2021
Лаборант ХБА
Відеопрезентація
Ми у Фейсбуці
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Приват БАНК-24
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші координати
07700, Київська область, м.Яготин, вул.Київська,6. тел.0961506213;0661684696 E-mail:yagotincpto@ukr.net
Погода в Яготині
Головна » 2017 » Грудень » 6 » Декада кухарських професій
20:46
Декада кухарських професій

В листопаді місяці відбулася декада кухарських професій в Державному професійно-технічному навчальному закладі « Яготинський центр професійно-технічної освіти»
Методична комісія кухарів кондитерів підготувала план роботи, відповідно якого і проходила декада.
Кухарські групи підготували і провели конкурс стінгазет, в яких  висвітлили і новітні технології в кулінарії, підготували рубрики « кухар – сміється» та різноманітні кросворди.
22.11 був проведений конкурс фахової майстерності кухарів серед груп 1-го та 2-го курсу. Участь приймали сім учасників. Конкурс проходив в два етапи. Спочатку теоретичний тур, а потім практичний.  
 

Учням потрібно було приготувати «Зрази картопляні фаршировані яйцем та грибами». Всі без винятку учасники показали гарні знання і навички. Комісія уважно перевіряла вимоги до конкурсантів, відповідність технології приготування напівфабрикатів та готових страв, дотримання правил техніки безпеки та пожежної безпеки, організацію робочих місць, презентацію порційної та бенкетної страви.
 


Переможницею конкурсу, по підсумкам балів комісія визнала ученицю групи 72 кухар; кондитер Семеняку Світлану.

23.11 учениці групи 72 Тітова Марина та Семеняка Світлана продемонстрували майстер-клас по нарізанню прикрас з зимової редьки та прикраси з моркви та огірків.
Присутні при цьому дійстві були не тільки учні кухарських груп, а й електрики та зварники.
 

24.11 голова методичної комісії Лапада В. М. провів позакласний виховний захід на якому учнів ознайомили з естетикою харчування та новітніми технологіями в сучасній кухні, а учні групи 62 Шпідько Єлизавета та Власюк Марія ознайомили присутніх з основами молекулярної кухні.

Майстер виробничого навчання Надточій С. М. провела  відкритий урок на тему: «Приготування напівфабрикатів із м’яса порційним натуральним та панірованим шматком»

Майстер виробничого навчання Євсович О. М. провела майстер клас по темі: « Оздоблення бісквітних тортів масляним кремом»


29.11 учні кухарських груп 62, 72 та 533 провели екскурсію у м. Київ в Університет культури та мистецтва, де безпосередньо ознайомилися з матеріальною базою факультету ресторанно-готельного бізнесу, відвідали лабораторії та кабінети, їдальню, ознайомилися з структурою виробництва.
Кращі учні груп виявили бажання продовжити навчання в університеті за вказаною професією.
 


Майстер виробничого навчання Надточій С. М. прийняла участь в навчанні по кондитерському виробництву який було проведено на базі Згурівського ліцею. Учасникам навчань був проведений майстер-клас по оздобленню бісквітних кексів кремами, глазурями та мастикою. Також кожен учасник безпосередньо закріпив навички по оздобленню виробів.
 


При підведені підсумків кухарської декади було прийнято рішення в грудні місяці провести майстер-клас по виготовленні прикрас із крему; підготувати випічку на благодійну діяльність в червоний хрест та будинок доглянутої старості; запросити випускників училища на позакласні виховні заходи на яких би вони продемонстрували свої професійні вміння здобуті в кращих ресторанах Києва.

Переглядів: 399 | Додав: Yagotyncpto | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: