Меню сайту
Ми в YouTube
Абітурієнту - 2021
Лаборант ХБА
Відеопрезентація
Ми у Фейсбуці
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Приват БАНК-24
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші координати
07700, Київська область, м.Яготин, вул.Київська,6. тел.0961506213;0661684696 E-mail:yagotincpto@ukr.net
Погода в Яготині
Головна » 2021 » Березень » 18 » ГЕОМЕТРИЧНІ ПОБУДОВИ - ЦЕ ПРОСТО ТА ЦІКАВО!
15:43
ГЕОМЕТРИЧНІ ПОБУДОВИ - ЦЕ ПРОСТО ТА ЦІКАВО!

                                 Майстер-клас «Система динамічної математики GeoGebra»
   Можливості програми GeoGebra дозволяють ефективно використовувати її у процесі вивчення математики, розв’язанні задач професійно напрямку – за її допомогою можна швидко створити якісні зображення математичних об’єктів (графіки функцій, графіки рівнянь, геометричні фігури, формули, діаграми, тощо), причому їх можна зберегти у файлах для подальшої демонстрації чи використання в мультимедійних презентаціях. Це безкоштовна математична програма для розробки інтерактивних (живих) моделей, Інтернет-сторінок та використання їх у навчанні. Вона завжди доступна  GeoGebra полегшує створення математичних моделей, які дозволяють проводити інтерактивні дослідження при переміщенні об'єктів і зміні параметрів. Для пояснення функціональних можливостей даної програми учні третього курсу ДПТНЗ «Яготинський ЦПТО» разом в викладачем математики Максимовою Тетяною Миколаївною провели майстер-клас «Застосування можливостей програми GeoGebra» для учнів першого, другого курсів та педагогічного колективу. Тетяна Миколаївна запропонувала посилання для інсталяції цієї програми, розповіла про призначення кожного вікна програми. Бебех Андрій продемонстрував як швидко можна скачати GeoGebra на смартфон. Демус Богдан побудував графіки функцій за допомогою геометричних перетворень відомих степеневих функцій використовуючи повзунок та віртуальну клавіатуру. Черник Олег на полотні програми побудував графіки тригонометричних, логарифмічних, показникових функцій та продемонстрував алгоритм зберігання файлів. Сьогодні значна увага приділяється використанню комп'ютерів та інформаційних технологій для посилення візуальної та експериментальної складової навчання , реалізації практичної спрямованості у навчанні математики, моделювання досліджуваних  об'єктів, можливість «математичного експерименту»  закономірностей чи властивостей геометричних фігур. Ставиться завдання побудови та дослідження певних об'єктів — процес схожий на традиційну побудову на парері за допомогою креслярських інструментів.
Доцільне використання таких програмних забезпечень як GeoGebra сприяє реалізації одного із головних дидактичних принципів – принцип наочності. Система динамічної математики GeoGebra має потужний набір інструментів, за допомогою яких можна розв’язувати різноманітні типи математичних задач практичного змісту.
   Використання систем динамічної математики сприяє формуванню логічної компетентності (учні удосконалюють власні математичні уявлення), технологічної (учні використовують програмне забезпечення), дослідницької (учні будують комп’ютерну модель задачі), методологічної (учні досліджують задачу, проводять аналіз розв’язування даної задачі); підвищенню інформаційної грамотності учнів, формуванню в них здатностей обґрунтовувати правильність розв’язування задач; критично мислити.

Переглядів: 282 | Додав: Yagotyncpto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: