Меню сайту
Ми в YouTube
Абітурієнту - 2021
Лаборант ХБА
Відеопрезентація
Ми у Фейсбуці
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Приват БАНК-24
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наші координати
07700, Київська область, м.Яготин, вул.Київська,6. тел.0961506213;0661684696 E-mail:yagotincpto@ukr.net
Погода в Яготині
Головна » 2017 » Грудень » 20 » КОНКУРС ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ СЕРЕД УЧНІВ З ПРОФЕСІЇ «ЛАБОРАНТ ХІМІКО - БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ»
18:16
КОНКУРС ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ СЕРЕД УЧНІВ З ПРОФЕСІЇ «ЛАБОРАНТ ХІМІКО - БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ»

   Цукор - продукт, знайомий нам з дитинства. Цукерки,тортики, шоколадки, батончики, напої, молочні продукти, фрукти, ягоди ... Цей список можна продовжувати і продовжувати, адже цукор міститься майже всюди. Людство вживає цукор у всіх його проявах, навіть не замислюючись, який саме «цукор» потрібен його організму. Ми їмо каші, макаронні вироби, борошняне і шоколад, фрукти як наші, так і екзотичні, не віддаючи собі звіт в тому, скільки нам потрібно цього самого «палива».... Виробництво цукру дуже складний і трудоємкий процес, а ще найголовніше це контроль цього виробництва. Контроль над цим процесом саме лежить на лаборанті хіміко - бактеріологічного аналізу.
  20 грудня 2017 року в Яготинському центрі професійно – технічної освіти проводився конкурс фахової майстерності серед учнів ІІ та ІІІ курсів з професії "Лаборант хіміко - бактеріологічного аналізу", який підготовила та провела викладач та майстер виробничого навчання Бойко Світлана Олександрівна.

    Конкурс проводився з метою підвищення якості професійної майстерності, посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і оволодіння навичками трудових прийомів. Основними завданнями конкурсу є: стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді; розвиток творчих здібностей обдарованих дітей; моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру; підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін, фахової підготовки учнів

 Конкурс проводився в два тури: теоретичний тур полягав в перевірці теоретичних знань з предметів «Спеціальна технологія», «Техніка лабораторних хіміко-бактеріологічних робіт», «Основи мікробіології», «Охорона праці». Учні в комп’ютерному кабінеті виконували тестові завдання, що оцінювалося максимально 40 балів.

Практичний тур передбачав виконання:
1. Визначення дигестії бурякової стружки.
2. Визначення чистоти та колірності в соках цукрового виробництва.

     Кожен учень за допомогою технологічної картки виконував всі елементи дослідів та фіксували результати в журналі контролю.

Учні правильно та послідовно виконували технологічні завдання, знімали основні показники досліджень за допомогою приладів: рефрактометра РПЛ-4, поляриметра СУ – 3, колориметра А1 – ЄЦ -2С.

 Дотримувалися вимог безпеки праці при користуванні реактивом свинцевий оцет, організовували робочі місця, правильно користувались лабораторним інструментом.


     Оцінювали всі етапи роботи учнів затверджене журі які колегіально за результатами своїх протоколів підвели підсумки. За результатами оцінювання конкурсних завдань  переможцем став учень 532 ЛМ групи Шило Іван який набрав 155 балів, призове ІІ місця розділили Войтович Зоя – 152 бали, Безрукавая Анастасія- 150 балів, Мельник Аліна – 148 балів, третє місце посів Миркевич Олег, який набрав 140 балів.

Переглядів: 709 | Додав: Yagotyncpto | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: