Меню сайту
Ми в YouTube
Абітурієнту - 2021
Лаборант ХБА
Відеопрезентація
Ми у Фейсбуці
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України
Приват БАНК-24
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наші координати
07700, Київська область, м.Яготин, вул.Київська,6. тел.0961506213;0661684696 E-mail:yagotincpto@ukr.net
Погода в Яготині
Головна » 2017 » Листопад » 28 » Кращий по професії «Кухар»
18:04
Кращий по професії «Кухар»

 

Кухар – це в першу чергу творець.

Творець  прекрасного, смачного, привабливого.

Кажуть, що істина породжується в суперечці, пізнається в змаганні. Професійний конкурс - це також суперечка , також змагання. Учні змагаючись показують свою майстерність знання, вміння і навики. Підтверджують , що вони гідні своїх наставників старших товаришів. Професійні конкурси породжують і розвивають творче відношення до праці.

27 листопада 2017 року  у державному професійно-технічному навчальному закладі «Яготинський центр професійно-технічної освіти» було проведено конкурс фахової майстерності серед учні І - ІІ курсів за професією  «Кухар».  Конкурс фахової майстерності серед учнів  проводився згідно  вимогами державних стандартів професійно-технічної освіти з метою підвищення рівня професійної майстерності та розвитку творчої активності учнів, поглиблення знань щодо сучасних виробничих технологій у сфері обслуговування. Основною метою конкурсу є: –стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді; –розвиток творчих здібностей обдарованих дітей; –моніторинг рівня професійної підготовки учнів центру. У конкурсі приймали участь 7 учнів з 3 навчальних груп. Програма конкурсу передбачала:

 -теоретичний тур – 45 питань з предметів професійно-теоретичної підготовки. Під час проведення теоретичного туру майбутні кухарі продемонстрували свої знання з предметів : «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Основи фізіології, санітарії та гігієни», «Калькуляція і облік», «Устаткування підприємств громадського харчування», «Охорона праці», шляхом тестування на персональному комп’ютері.

- практичний тур – передбачав виконання завдання, що відповідає  кваліфікаційному рівню ІІІ розряду з професії «Кухар».  

У практичному турі кожен учасник конкурсу готував страву «Зрази картопляні з різними начинками» .  Всі учні   поставились   до виконання завдань відповідально , проявили максимум знань з теоретичного навчання та практичні уміння, навички .

 Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страв, а й підготовку робочого місця, дотримання технології приготування, дотримання правил безпечних умов праці, норм санітарії та гігієни, правильність та послідовність приготування картопляної маси, приготування начинки, приготування напівфабрикатів (порціонування, формування, панірування), технологію приготування зраз, технологію приготування сметанного або грибного соусу, оформлення та подача страви в порціонному виконанні, оформлення та подача страви в банкетному виконанні, використання новітніх технологій в приготуванні страв. Всі учасники справились з поставленими завданнями і продемонстрували належні практичні навички та вміння, проявивши креативність, оригінальність у подачі.

Члени оргкомітету, журі  конкурсу з професії «Кухар» відзначили  високий рівень підготовки учасників до проведення конкурсу, глибокі знання та фахову майстерність переможця,  призерів конкурсу, їх творчий потенціал та вміння  впроваджувати новітні виробничі технології у навчально-виробний процес. Всі присутні на конкурсі  були приємно вражені кулінарними стравами.

За результатами оцінювання конкурсних завдань  переможцем стала учениця

72 КК групи Семеняка Світлана номінація «Шеф-кухар». На конкурсі були відзначені учні в різних номінаціях. В номінації:

«Су-шеф» - Тітова Марина.

«Кращий кухар» - Ігнатенко Вікторія

«Кращий оригінальний та креативний підхід у приготуванні страви» - Кириченко Павло

« Гарне   оформлення в подачі страви»- Сич Владислава.

 « Демонстрація прийомів і способів виконання роботи» -

Курочкіна Надія

«Відповідна  організація робочого місця та дотримання технології приготування страви» - Цаплій Артем.

   Кожен учень творчо і на належному професійному рівні показав набуті в стінах навчального закладу знання, уміння та навички. Вітаємо учнів   із опануванням цікавої і творчої професії. Бажаємо здійснення мрій та професійних успіхів.

Вибір професії - це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вибраний життєвий шлях, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність роботою, фізичне та нервово-психічне здоров'я, радість і щастя.

Переглядів: 410 | Додав: Yagotyncpto | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: