Ой, які смачненькі страви
В українськім домі...
Та й веселії забави,
Мабуть, всім відомі...
Зустрічати й пригощати
Люблять українці,
Й принагідно щедрувати
Чоловіку й жінці...
Українська кухня – це такий же спадок українського народу, як мова, література, музика. Вона має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів. За попередні століття українській кухні вдалося пройти довгий, але цікавий шлях, придбавши національний колорит і зберігши існуючі традиції.
Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома. Рецептів усіляких смаколиків у нас тисячі, адже навіть борщ у різних куточках країни готують абсолютно по-різному.
У рамках проєкту “Київщина кулінарна-традиції та сучасність” творчою групою учнів, майстрів в/н та методиста вдалося не тільки віднайти і відтворити забуті страви а й скуштувати !
З великої кількості рецептів традиційною та стародавньою вважається картопляна ковбаса зі шкварками в кишках. Гаряча картопляна ковбаса буде найсмачнішою стравою на святковому столі.
В наш час наїдків!!! Ломляться вітрини!
Добавок Е-шок запашні навали,
Та картопляної диво - ковбаски
Давно ви гості вже не куштували…
Закиньте ви ту сою та нітрати
Забудьте про хімічні всі добавки
Та нумо всі заходьте уплітати
Смачні, духмяні картопляні ковбаси! |